Дърво падна в столичния парк Заимов от силния вятър днес следобед, съобщиха

...
Дърво падна в столичния парк Заимов от силния вятър днес следобед, съобщиха
Коментари Харесай

След бурния вятър днес, утре рязко застудява

Дърво падна в столичния парк " Заимов " от мощния вятър през днешния ден следобяд, съобщиха читатели на Дарик нюз. Няма данни за потърпевши. Дървото е рухнало върху паркиран автомобил и е счупило предното му стъкло. 
Днес за София е в действие жълт код за плевел вятър. Според синоптиците поривите са със скорост 15-24 м/с.

От Столичната община оповестиха, че екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” са реагирали на два сигнала за паднали клони и дървета. Четири екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” са на терен. 

Градската администрация напомни хората да бъдат деликатни при напредването си навън и особено в паркове и лесопаркове, както и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища и от търговски обекти.

Съветът към строителите е да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да ги обезопасят. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си, поучават от Столична община.

От на следващия ден ще е студено. През нощта стартира внезапна смяна във времето. 
Очаква се намаляване на температурите с десетина градуса, както и превалявания - от дъжд, а по високите места и от сняг. 

По предписание на пътната организация всички регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании са в подготвеност. 

АПИ прикани водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание съгласно напътствията на " Пътна полиция ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР